Mi az LPF® és hogyan fejti ki hatását?

Az LPF® az az összetevő, amelynek köszönhetően az Elimax® áttörést jelent a fejtetvesség kezelésében.

Az LPF® vagy LICE PROTECTING FACTOR az Elimax® hajpakolás és sampon hatóanyag-kombinációja, amely fizikailag „kondicionálja” a hajat az új fejtetvek ellen. Az Elimax® készítményben lévő LPF® kettős megközelítéssel jelentősen csökkenti az új fejtetvek megjelenésének kockázatát(2):

  1. Az LPF® bevonatot képez a hajon, így az kevésbé vonzza a fejtetveket. Ez a hatása egy polimer és egy olaj új kombinációjának köszönhető. Ez azt is jelenti, hogy a haj elektrosztatikus feltöltődése is kisebb mértékű. Ez azért nagyon fontos, mert a haj természetes módon vonzza a fejtetveket; a tetvek nem képesek ugrani vagy repülni, kizárólag az elektrosztatikus vonzóerő segítségével képesek mozogni. Az Elimax® készítménnyel kezelt haj így kevesebb tetvet vonz (passzív elkerülés).
  2. Az LPF® olyan módon kondicionálja a hajat, hogy annak felszíni szerkezete és illata nem vonzza a fejtetveket. Az Elimax® illetve az emberek, még a gyerekek számára is kellemes.

a. A fejtetvek a kezelt területeket messzire elkerülik (aktív elkerülés)

b. És ha még mindig vannak fejtetvek a hajban, azok nem raknak petéket (a peterakás gátlása) a kezelt területen. Ez megelőzi az új fertőzést.

Következtetés

Az Elimax® a fejtetvek és a serkék hatékony eltávolításának új és egyedülálló módja, és egyben megóv az új fertőzés kialakulásával szemben is (kettős hatás).

Nézze meg, hogyan hat az LPF® a fejtetvekre.

Aversive effect of LPF™ to lice

Mennyire tartós az LPF®hatása?

Vagyis a termék alkalmazása után hány napig marad meg a védettség?

Aktív fejtetű fertőzéssel végzett kontrollált vizsgálatok azt igazolták, hogy az LPF® az alkalmazása és lemosás után akár 72 órán át hatékony védelmet nyújt(3). A védelem időtartama azonban külső tényezőktől (pl. a haj típusától és a környezettől) is függ, így pontos előrejelzés nehezen adható. Mivel az Elimax® hatóanyagai nem káros hatásúak — nem hagyományos rovarölőszerek — a termék rendszeresen alkalmazható (ha szükséges).